Рішення пов'язані із зловмисною діяльністю Росію у Британії та Європі / фото getty images

У Великій Британії наголосили, що вишлють російського військового аташе та запровадять інші обмеження стосовно російських дипломатів. Про це повідомляє Reuters.

"Ми вишлемо російського аташе з питань оборони, який є неоголошеним офіцером військової розвідки", - повідомив міністр внутрішніх справ Британії Джеймс Клеверлі у парламенті.

Також Клеверлі сказав, що кілька об'єктів нерухомості, пов'язаних з Росією, буде позбавлено дипломатичного статусу у Британії.

Відео дня

"Ми запроваджуємо нові обмеження на російські дипломатичні візи, включаючи обмеження тривалості часу, який російські дипломати можуть проводити у Великій Британії", - заявив Клеверлі.

Як наголосив міністр внутрішніх справ Британії, ці рішення пов'язані із зловмисною діяльністю Росію у Британії та Європі.

Раніше, у квітні, одного британця звинуватили у імовірній ворожій державній діяльності, спрямованій принести користь Росії, у тому числі шляхом вербування інших осіб для підпалу комерційної нерухомості у Лондоні, пов'язаної з Україною.

Водночас, як повідомляє підконтрольне Кремлю російське державне агентство "РІА.Новости", офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва підготує адекватну відповідь на висилку російського аташе з Лондона.

Як повідомляв УНІАН, у Великій Британії заарештували групу молодих чоловіків, які на замовлення Кремля здійснили підпал промислового підприємства, пов’язаного з Україною.

Зокрема, 20-річний Ділан Ерл та 22-річний Джейк Рівз отримали звинувачення після пожежі на промисловому складі, яка сталася 20 березня у східному Лондоні. Ще троє чоловіків – Пол Інгліш, Ніі Менса та Дмитрус Паулауска – звинувачуються у сприянні підпалу. 

Вас також можуть зацікавити новини: