Чехія посилює контроль кордонів / фото ua.depositphotos.com

Уряд Чехія прийняв рішення відновити перевірки на кордоні зі Словаччиною на тлі нової хвилі міграції.

Про це повідомляє видання The Washington Post.

Нова міра набуває чинності в четвер на 27 пунктах перетину кордону між двома країнами Євросоюзу, які входять в безвізову Шенгенську зону Європи, і триватиме не менше 10 днів. Всього для проведення перевірок будуть залучені 560 співробітників поліції і митниці.

Відео дня

Людям буде заборонено перетинати кордон у будь-якому іншому місці на 251-кілометровому кордоні. Винятки зроблені для фермерів, лісників і рибалок, які працюють в прикордонних районах.

Уряд Словаччини заявив у вівторок, що прийняв рішення Чехії, але хоче обговорити це питання на рівні ЄС.

Ситуація з мігрантами в Чехії

Міністерство внутрішніх справ Чехії заявило, що цей захід був необхідний після того, як цього року влада затримала на території Чехії майже 12 тисяч нелегальних мігрантів, більшість із яких з Сирії. Це більше, ніж під час попередньої хвилі масової міграції в Європі в 2015 році. Всього цього року було заарештовано 125 осіб, які займаються незаконним ввезенням людей, що значно більше, ніж у попередні роки.

У міністерстві заявили, що біженці використовували Чеську Республіку в якості транзитної країни на шляху на захід.

Раніше Президент Чехії Мілош Земан заявив, що росіяни, які намагаються сховатися від мобілізації, не становлять загрозу безпеці. Він порівняв таких чоловіків з українськими біженцями. На думку президента, Чехія повинна видавати таким громадянам РФ візи.