Історик розповів, чого хоче Володимир Путін / скріншот

Президент Російської Федерації Володимир Путін хоче отримати "своє" - він бажає забрати не тільки Україну, а й Білорусь, Молдову, Литву, Латвію та Естонію.

Російський лідер також хоче, щоб Словаччина, Чехія і Польща вийшли зі складу НАТО, розповів російсько-американський історик, доктор історичних наук Юрій Фельштинський в інтерв'ю главреду інтернет-видання "Гордон" Олесі Бацман.

За його словами, Путін бажає, щоб в Європі Росія відновила той вплив, який був у СРСР.

Відео дня

"Крім України, він хоче забрати, отримати "своє", що входило до складу Радянського Союзу і входило в зону радянського впливу на рівні Варшавського договору... Путін хоче забрати Україну, Молдову, Білорусь, яку він вже захопив, всі три прибалтійські республіки...", - вважає співрозмовник.

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого війська РФ вдерлися на територію України, зокрема, і з білоруської території. 

Юрій Фельштинський вважає, що Володимир Путін може перекинути в Білорусь ядерну зброю і звідти атакувати Україну, Польщу чи Литву.

Довідка УНІАН. Варшавський договір - це угода тогочасних соціалістичних держав, підписана у Варшаві 14 травня 1955 року. Укладення документа стало відповіддю на приєднання ФРН до НАТО.

Після укладення договору був сформований військовий альянс європейських соціалістичних країн, в якому провідну роль відігравав СРСР. Через договір на 36 років була закріплена біполярність світу.

Вас також можуть зацікавити новини: