У Володимира Путіна є ядерна мета щодо Білорусі, вважає історик / фото REUTERS

Російська Федерація досі формально не поглинула Білорусь, оскільки російський президент Володимир Путін хоче перекинути на білоруську територію ядерну зброю і звідти атакувати Європу.

Влада РФ може завдати удар по Україні, Литві чи Польщі, розповів російсько-американський історик, доктор історичних наук Юрій Фельштинський в інтерв'ю головреду інтернет-видання "Гордон" Олесі Бацман.

На думку експерта, коли Росія почне перекидати ядерну зброю на білоруську територію, наступить останній момент, коли країни-члени НАТО зобов'язані будуть входити у російсько-українську війну всіма своїми силами, щоб запобігти термоядерному сценарію.

Відео дня

"Думаю, що причина, через яку Білорусь досі не анексувала, не поглинула Російська Федерація, на формально-юридичному рівні - Путін хоче залишити Білорусь формально незалежною державою, щоб перекинути ядерну зброю в Білорусь і починати ядерну атаку проти Європи з Білорусі з надією, що удари у відповідь будуть тільки по Білорусі, а не по РФ, або що їх узагалі буде дуже важко проводити (якщо мати на увазі термоядерні удари у відповідь), тому що Білорусь занадто все-таки вклинюється в Європу…", - зазначив історик.

Нагадаємо, війська Росії рано вранці 24 лютого вдерлися в Україну, зокрема, ворожі війська наступали й з території Білорусі. Українські населені пункти також не раз обстрілювали з білоруської території. 

За даними ООН, станом на початок травня в нашій державі через широкомасштабну агресії було задокументовано загибель 3 381 особи.

Російська сторона не раз погрожувала, що застосує ядерну зброю. Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд говорила, що Штати в разі можливого ядерного удару Росії по території України не залишать українську державу наодинці.

Вас також можуть зацікавити новини: