Низка країн ухвалили рішення про додаткові пакети допомоги Україні

Зараз Норвегія готує нову програму підтримки нашої держави.

Низка країн вже прийняли рішення щодо нових пакетів допомоги Україні.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні. Він взяв участь в двох конференціях у Парижі. Одна з них стосувалася міждержавних відносин, а друга була орієнтована на бізнес Франції.

"Маємо дуже хороші новини з Франції - сьогодні там відбулися дві конференції на підтримку України. Перший їхній результат - мільярд євро допомоги нашій стійкості, передусім енергетиці", - повідомив він.

За його словами, кожного дня триває робота заради здобуття для України нових сил, які допоможуть пройти цю зиму.

"Маємо сьогодні й рішення інших країн, окрім Франції, - Чехії, Іспанії, Швейцарії - про надання додаткових пакетів підтримки. Італійський Сенат ухвалив рішення щодо збройної підтримки. Норвегія готує нову програму підтримки нашої держави й людей", - додав Зеленський.

Допомога Україні через масовані обстріли

Як повідомляв УНІАН, за останні місяці Росія здійснила вісім хвиль ракетних ударів по території України. Пошкодження отримали всі теплові та гідроелектростанції, а також 40% об'єктів високовольтної мережі.

На початку грудня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна очікує сотні трансформаторів і десятки тисяч генераторів, які мають полегшити ситуацію з енергозабезпеченням.

Нещодавно голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що темпи та обсяги допомоги від міжнародних партнерів для енергосистеми України зростають.

Вас також можуть зацікавити новини: