Сім'я Лаврова / фото rustars.tv

Британія розширила санкції проти Російської Федерації. У санкційний список внеси ще 206 бізнесменів і політиків з РФ, а також членів їхніх сімей. Серед фігурантів "бану" - дружина глави МЗС РФ Марія Лаврова.

УНАН розповість, що відомо про дружину цинічного глави зовнішньополітичного відомства Росії Сергія Лаврова Марію.

Сергій Лавров одружився з Марією, коли він навчався на третьому курсі МДІМВ, а вона була студенткою педінституту. 

Відео дня

Марія Олександрівна Лаврова - за освітою філолог, викладач російської мови та літератури. Вона працювала в бібліотеці постійного представництва РФ при ООН.

Попрацювати в школі Марії не вдалося, оскільки професія чоловіка була пов'язана з постійними відрядженнями і зміною місця проживання.  

На сьогодні Марія Лаврова вийшла на пенсію.

У них є донька Катерина, вона народилася в 1982 році в Нью-Йорку, навчалася в Манхеттенській школі, закінчила Колумбійський університет, де вивчала політологію, й магістратуру з економіки в Лондоні; наразі живе в Москві,  директор російського відділення британського аукціонного дому Christie's (продаж антикваріату й предметів мистецтва).

Проходячи післяуніверситетську практику в Лондоні, Катерина познайомилася і в 2008 році вийшла заміж за Олександра Винокурова — топ-менеджера TPG Capital, Morgan Stanley і Альфа-Груп.

Зазначимо, що з 2022 року через повномасштабне вторгнення Росії в Україну чоловік Марії Сергій Лавров перебуває під персональними санкціями США, Євросоюзу, Великобританії, Канади, Австралії та Японії.

Вас також можуть зацікавити новини: