Влада Еквадору вирішила обміняти стару військову техніку російського і українського виробництва. / фото ua.depositphotos.com

Еквадор відмовиться від старої військової техніки на користь більш сучасного озброєння, яке надасть США. Як передає The Moscow Times, про це президент країни Даніель Нобоа заявив місцевій радіостанції Canela.

Як зазначається, влада Еквадору вирішила обміняти стару військову техніку російського та українського виробництва.

"Ми отримаємо допомогу від США. Буде обмін "металобрухту" на сучасне обладнання на 200 млн доларів", - сказав Нобоа в ефірі Canela.

Відео дня

Як зазначається, в Еквадорі є, наприклад, вертольоти Мі-171Е і переносні зенітні ракетні комплекси "Ігла". Не виключено, що застарілу техніку США зможуть відправити в Україну, щоб ЗСУ застосували її у повномасштабній війні проти РФ, розв'язаній агресором у лютому 2022 року.

"Допомога США знадобилася владі Еквадору на тлі спалаху насильства місцевих злочинних угруповань. Ситуація в країні загострилася 7 січня – лідер банди "Лос Чонерос" Адольфо Масіас втік з ув'язнення, у в'язницях відбулися масові бунти. У Гуаякілі озброєні люди в масках увірвалися в студію держтелеканалу мс Televisión і в прямому ефірі взяли в заручники журналістів і спробували захопити п'ять лікарень", - йдеться в повідомленні.

Нобоа підписав указ про введення в країні режиму внутрішнього збройного конфлікту. Поліція заарештувала 13 осіб.

Події в Еквадорі

Нагадаємо, під час озброєного конфлікту в Еквадорі - протистояння влади і мафії - озброєні бандити взяли кількох поліцейських в заручники і влаштували заворушення у в'язницях.

Президент Еквадору Даніель Нобоа оголосив 22 мафіозні угруповання терористичними організаціями, а Збройні Сили країни поставили населення до відома, що вважають їх військовими цілями. Під час збройного конфлікту загинули люди.

Вас також можуть зацікавити новини: