Азарьонок - головний рупор білоруської пропаганди / Скріншот

Григорій Азарьонок - головний рупор білоруської пропаганди. Його лексика комічна і навіть абсурдна, а іноді навіть шокуюча. Наприклад, він закликає з екранів телевізора згвалтувати президента Єврокомісії.

Журналісти проекту FreeДом розповіли, як білоруська влада використовує журналістів для розправи над політичними опонентами і чому створює негативний образ України.

Григорій Азарьонок під тривожну музику несе з екранів телевізора все, що завгодно. Головна його мета - це вихваляти Лукашенка, який захопив владу, якого, на думку Азарьонка, подарував білорусам Бог. А ще він, не підбираючи слів, критикує опонентів Олександра Григоровича.

Зірка Григорія Азарьонка стала сходити після протестів у Білорусі. Після того, як в 2020 році Олександр Лукашенко де-факто програв вибори Світлані Тихановській, при цьому зумів утриматися на своєму троні.

Телепропаганда Білорусі почала стрімко пробивати все нові і нові грані абсурду. У своїй авторській передачі на каналі СТВ Азарьонок бреше, що на протестах нікого не били, а з Лукашенка робить справжній культ особистості, щоб легше просувати його політичні ідеї. 

Цікаво, що за два тижні до повномасштабної війни РФ проти України Гриша з екранів телевізорів зазивав напасти на Україну і рознести Київ ядерними ракетами. Нагадаємо, що повномасштабне вторгнення РФ проти України почалося саме з території Білорусі.

За свою так звану авторську журналістику затятому прихильнику Лукашенка в'їзд в Україну заборонений, а місяць тому проти нього ввели санкції і в ЄС. 

"Замість того, щоб допомагати своєму народу, своїй країні, Азарьонок демонізує Україну, яка вступила в бій із загарбницею Росією і бореться за свою незалежність і демократію", - підсумували журналісти.

Раніше проти Білорусі запровадила нові санкції і Великобританія. Під них потрапили, зокрема, пропагандист Григорій Азарьонок і спецкорреспондент "СБ. Білорусь сьогодні" Людмила Гладка, яка на камеру "опитувала" протестувальників, затриманих силовиками.

Вас також можуть зацікавити новини: