Ізраїль різко відповів Ердогану за підтримку ХАМАС / REUTERS

Ізраїль обурений висловлюваннями президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, який заявив, що не вважає ХАМАС терористичною групою.

Як повідомляє The Times of Israel, речник МЗС Ліор Хаят заявив, що "Ізраїль рішуче відкидає різкі заяви Ердогана щодо терористичної організації ХАМАС".

"ХАМАС є мерзенною терористичною організацією, гіршою за ІДІЛ, яка жорстоко і навмисно вбиває немовлят, дітей, жінок і людей похилого віку, бере в заручники мирних жителів і використовує своїх людей як живий щит", - заявив Хаят.

Відео дня

Він також заявив, що "спроба президента Туреччини захистити терористичну організацію та його підбурювальні слова не змінять тих жахів, які бачив увесь світ".

"ХАМАС = ІДІЛ", - додав речник.

Що заявив Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган став на бік угруповання ХАМАС у воєнному конфлікті з Ізраїлем, назвавши його "визвольною організацією, що бореться за захист своєї землі".

"Захід об’єднався і вважає ХАМАС терористичною організацією. Ізраїлю, Захід тобі багато винен, але Туреччина тобі нічого не винна. ХАМАС - це не терористична організація, а визвольна організація, яка бореться за захист своєї землі", - заявив Ердоган.

Президент Туреччини також зазначив, що скасував запланований візит до Ізраїлю, оскільки "вони зловживають нашою доброю волею".

Вас також можуть зацікавити новини: