Ердоган назвав ХАМАС "визвольною організацією" / Колаж УНІАН, фото УНІАН, Микола Тис, ua.depositphotos.com

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган став на бік угруповання ХАМАС у  воєнному конфлікті з Ізраїлем, назвавши його "визвольною організацією, що бореться за захист своєї землі", повідомляє Нurriyet.

"Захід об’єднався і вважає ХАМАС терористичною організацією. Ізраїлю, Захід тобі багато винен, але Туреччина тобі нічого не винна. ХАМАС - це не терористична організація, а визвольна організація, яка бореться за захист своєї землі", - цитує видання слова Ердогана.

Президент Туреччини також зазначив, що скасував запланований візит до Ізраїлю, оскільки "вони зловживають нашою доброю волею".

Відео дня

Він також заявив, що США разом із Ізраїлем програють, оскільки виступають проти справедливості.

Ердоган закликав сторони припинити вогонь та створити гуманітарний коридор. Він зазначив, що Туреччина готова "бути гарантом палестинської сторони своєю політичною та військовою присутністю".

Напад ХАМАС на Ізраїль

7 жовтня бойовики ХАМАС завдали із сектора Газа масованого ракетного удару по Ізраїлю та увірвалися на територію країни, почавши масово вбивати в основному мирних ізраїльтян, включаючи жінок та дітей. За даними допитів полонених терористів, вони отримали наказ вбивати людей з особливою жорстокістю та всіляко знущатися з них. Повідомлялося, про сотні загиблих людей ізраїльських солдатів, жителів прикордонних кібуців та учасників музичного фестивалю, який проходив за кілька кілометрів про лінію розмежування із сектором Газа. Серед загиблих – білше 20 громадян України.

Багато ізраїльтян також були захоплені в полон. Ті, кого вдалося повернути, розповідають про те, що пережили справжнє пекло.

Вас також можуть зацікавити новини: