Вольфович може стати наступником Лукашенка / фото "Белта"

Держсекретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович - ось хто може підсидіти білоруського диктатора Лукашенка. Ця людина - ключовий агент впливу Кремля всередині маріонеткового режиму.

Як йдеться e сюжеті проекту FreeДом, саме держсекретар Радбезу Білорусі бере в свої руки управління країною, якщо щось відбувається з чинним президентом.

Вольфович перебуває у постійному контакті зі своїм кремлівським колегою Миколою Патрушевим. За наказом Вольфовича весь Секретаріат радбезу практично підпорядкований росіянам. І йому за короткий термін вдалося домогтися значного контролю над усіма міністерствами і службами силового блоку. Варто зазначити, що в разі відсторонення або усунення Лукашенка керівництво країною перейде саме до Ради безпеки.

Вольфович просуває меседжі Кремля, каже, що Захід "накачує" Україну зброєю і боєприпасами. Саме він заявляв про "українські ДРГ" і навіть погрожував країнам НАТО.

"У Вольфовича, на відміну від Лукашенка, немає необхідності грати у військовий нейтралітет і незалежність від рішень Кремля. Це білоруський рупор Кремля", - говорить білоруський опозиціонер Павло Латушко.  

Якщо Вольфович захопить владу в Білорусі, то вищі начальники, найімовірніше, підтримають його дії, вважають експерти. А ось чи будуть підпорядковуватися наказам рядові, які на війні помирають першими, поки що питання відкрите.

Раніше генерал-майор СБУ Віктор Ягун заявляв, що Олександра Лукашенка може замінити державний секретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович.

Вас також можуть зацікавити новини: