Ілон Маск обурив українців новою заявою про війну

Він вірить, що вступ країни до Альянсу призведе до ядерного апокаліпсису.

Американський мільярдер Ілон Маск вважає, що вступ України до Північноатлантичного Альянсу призведе до ядерної війни.

Так він прокоментував опубліковане в соціальній мережі X (раніше Twitter) відео, на якому державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен каже, що Україна стане членом Альянсу.

"Ось так буквально починається фільм про ядерний апокаліпсис", - написав Маск, прикріпивши посилання на відео про зйомки американського фільму "Наступного дня".

Сюжет американського апокаліптичного телефільму "The Day After" розгортається навколо війни НАТО і країн Варшавського договору, що призводить до обміну ядерними ударами між Штатами і Радянським Союзом. У листопаді 1983 року першу трансляцію фільму переглянули більш ніж 100 мільйонів осіб.

Що Маск говорить про Україну і війну?

На початку повномасштабного вторгнення бізнесмен підтримував українців, але в якийсь момент почав публічно заявляти, що все може закінчитися світовою війною.

Він пропонував Україні відмовитися від окупованого Криму і провести нові "референдуми" на окупованих територіях. Коли українці обурилися в коментарях до його посту, він заявив про навалу "ботів".

Пізніше Маск опублікував у мережі карикатуру на президента Володимира Зеленського, висміявши те, що Україна просить союзників про допомогу в боротьбі з РФ.

Наприкінці березня мільярдер закликав Україну погодитися на переговори з Москвою, оскільки в разі продовження війни, за його словами, впаде й Одеса.

Вас також можуть зацікавити новини: