Маск зробив прогноз щодо війни в Україні / фото ua.depositphotos.com

Американський мільярдер, власник Tesla та соціальної мережі X Ілон Маск зробив низку скандальних заяв щодо війни Росії проти України.

У соціальній мережі X Маск назвав "трагедією" України спроби "атакувати більшу армію, яка мала глибоку оборону, мінні поля та потужнішу артилерію, коли Україні не вистачало броні та переваги в повітрі".

"Будь-який дурень міг це передбачити. Рік тому я рекомендував Україні закріпитися і задіяти всі ресурси для оборони... Немає жодного шансу, що Росія забере всю Україну, оскільки місцевий опір буде надзвичайно сильним на заході, але Росія точно отримає більше землі, ніж вона має сьогодні. Чим довше триватиме війна, тим більше території завойовуватиме Росія, поки зупинеться біля Дніпра, який важко подолати. Але якщо війна триватиме досить довго, впаде і Одеса", - заявив Маск.

Відео дня

На його переконання, важливим залишається питання, чи втратить Україна весь доступ до Чорного моря. "Я рекомендую врегулювання шляхом переговорів до того, як це станеться", - додав він.

Ілон Маск і війна в Україні

У листопаді Ілон Маск закликав до переговорів з Путіним і поспівчував російським солдатам. За словами мільярдера, спроби України відвоювати захоплені росіянами території є непотрібними.

На думку Маска, Зеленський повинен особисто зустрітися з Путіним замість того, щоб "відправляти цвіт української молоді вмирати в окопах". При цьому він вважає, що російським солдатам "можна поспівчувати" так само, як і українським захисникам.

Раніше Маск "відзначився" цинічним мемом про Зеленського та допомогу Україні. У своєму акаунті в X Маск поділився старим мемом із Зеленським, але додав до нього дуже цинічний підпис: "Коли минуло п'ять хвилин, а ти не попросив допомоги в мільярд доларів", – написав Маск.

Вас також можуть зацікавити новини: