Китай, КНДР та інші: друзі Путіна вже вітають його з 'перемогою' на виборах

Іран, Китай, КНДР, Узбекистан та Венесуела вже привітали російського диктатора Володимира Путіна з "перемогою" на так званих виборах президента. Втім, офіційно ЦВК ще не закінчила підрахунок голосів.

"МЗС Китаю привітало Путіна з перемогою на виборах", - пише прокремлівське агентство  "РИА-Новости".

Як зазначають пропагандисти, Китай висловлює впевненість, що "відносини Росії і КНР продовжать розвиватися". Ба більше, лідер КНР Сі Цзіньпін також направив привітання Путіну.

Відео дня

Також Путіна вже привітали президент Ірану Ібрагім Райсі, лідер КНДР Кім Чен Ин, президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв і президент Венесуели Ніколас Мадуро.

Мадуро назвав "вибори" в РФ "бездоганним виборчим  процесом ", що "продемонстрував демократичність у взірцевий спосіб". 

"Наші обійми всьому російському народу і партії "Єдина Росія"", − написав президент Мадуро. 

 Зазначимо, що підраховано не всі голоси. За даними російського ЦВК, залишилося опрацювати 0,25% протоколів. Путіну вже фактично оголосили про перемогу з результатом 87,29% голосів. Його опоненти набрали не більше 3-4% голосів. 

"Перемога" Путіна - як реагує світ

Як повідмляв УНІАН, у Німеччині заявили, що псевдовибори в Росії не є ні вільними, ні справедливими, а їхні результати нікого не дивують.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що те, що відбувається, не схоже на вільні та чесні вибори.

У Міністерстві закордонних справ Польщі сказали, що голосування відбувалося на тлі жорстких репресій проти суспільства, що не дають йому змоги зробити вільний і демократичний вибір. Детальніше про реакцію світу - у матеріалі УНІАН.

Вас також можуть зацікавити новини: