Колишній президент Міжнародної федерації хокею отримав громадянство РФ / фото Р-Спорт

Колишній президент Міжнародної федерації хокею (IIHF) Рене Фазель отримав громадянство Російської Федерації й став основним власником ТОВ "Алма Холдинг" - російської компанії, яка спеціалізується на вирощуванні яблук. 

За даними Athletistic, російський паспорт чиновник отримав минулого тижня. Саме тоді в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб РФ з'явилися дані про "нову" частку Фазеля в "Алма Холдинг". Тепер 74-річному бізнесменові належить 54% акцій. Рештою 46% акцій володіє волгоградська компанія "Волга груп агро". 

Відео дня

Рене Фазель - основні факти біографії

Рене Фазель народився у Швейцарії в 1950 році. Він очолив Міжнародну федерацію хокею у 1994 році та обіймав посаду президенту до 2021 року. 

За час своєї кар'єри хокейний функціонер потрапив у кілька гучних скандалів через свої близькі стосунки з керівництвом РФ і Білорусі. ЗМІ часто назвали його "другом" лідера Білорусі Олександра Лукашенка. З ним Фазель зберіг теплі стосунки навіть після розгону протестів у Білорусі режимом Лукашенка

Також у березні 2022 року він засудив рішення IIHF про припинення діяльності федерацій хокею Росії та Білорусі через вторгнення російських військ в Україну. 

За даними ЕДРЮО, наразі Фазель є громадянином Росії. Він знаходиться в базі ЕДРІП, як індивідуальний підприємець, з січня 2022 року (основним видом його діяльності значиться діяльність в області спорту). 

Вас також можуть зацікавити новини: