Ілюстрація REUTERS

Генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Росія та Китай скористалися коронавірусною пандемією, щоб поширювати свою пропаганду.

Про це він розповів в одному з інтерв’ю, передає Європейська правда.

За його словами, держави та недержавні суб’єкти використали пандемію задля розділення союзників і частково для підриву довіри до демократичних інститутів.

Відео дня

Читайте такожPolitico: У Сенаті хочуть допитати радників Байдена у справі про Україну

«Ми бачили, як Китай і Росія вказали, що вірус був створений союзними країнами. Кіберпростір і соціальні мережі також використовувалися для поширення неправдивих звинувачень», – пояснив Столтенберг.

Крім того, генсек НАТО зауважив збільшення військової присутності у Лівії, хоч напряму з пандемією це не пов’язують.

«Звичайно, в той час як світ був дуже зосереджений на цьому, Росія збільшила свою присутність в Лівії, підтримуючи Халіфу Хафтара (генерала, який бореться проти уряду національної єдності), підриваючи зусилля щодо досягнення миру», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, президент Російської Федерації Володимир Путін оголосив масштабну раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів, окремих з'єднань центрального підпорядкування, Повітряно-десантних військ і морської піхоти Північного, Тихоокеанського флотів РФ.