У ВООЗ радять тестувати на коронавірус навіть тих, у кого немає симптомів / REUTERS

Люди, які контактували з коронавірусом, але поки не страждають від жодних симптомів, повинні здавати тест. Якщо, звісно, для цього є ресурси й можливості. Таку пораду озвучили у Всесвітній організації охорони здоров'я.

Читайте такожWashington Post: Колективний імунітет не потрібен, щоб побороти коронавірусЯк пише Reuters, коментар прозвучав після того, як Центр контролю й провілактики захворювань США (CDC) цього тижня вирішив, що людей без симптомів не потрібно тестувати на COVID-19. Це викликало подив у лікарів і політиків. Також у Вашингтоні прозвучали звинувачення, що рішення CDC було політично мотивованим.

Епідеміолог ВООЗ Марія Ван Керхове сказала, що її організація рекомендує перевіряти всі підозрілі випадки, а також їхні контакти, якщо це можливо. Однак, першочергова увага повинна бути зосереджена на людей, у яких спостерігаються симптоми зараження.

Відео дня

У свою чергу, Майк Раян, який очолює надзвичайну програму ВООЗ, назвав раціональним проведення тестів для людей без симптомів. Зокрема, це варто робити там, де виникають кластери зараження. Але він визнав, що масштабна перевірка на коронавірус всього населення - це дороге й нереалістичне завдання.

Пандемія коронавірусу: що відомо станом на 27 серпня?