Ілюстрація REUTERS

Мандрівники, які прибувають до Британії з Іспанії, згідно з новими правилами повинні бути поміщені в карантин на 14 днів.

Читайте такожFinancial Times: Багатії скуповують приватні острови, щоб сховатися від коронавірусу

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Відео дня

Таке рішення було прийнято в суботу після нового спалаху зараження коронавірусом в Іспанії, коли в п'ятницю було зареєстровано понад 900 нових випадків інфікування.

Іспанські чиновники також попередили, що друга хвиля може бути неминучою, оскільки у великих містах спостерігається спалах захворюваності.

Авіакомпанії, включаючи British Airways, розкритикували нові заходи як "ще один удар по британським відпочивальникам. Рішення стане ударом і для туристичного сектора Іспанії, адже британські туристи складають чверть тих, хто приїжджає в Іспанію.

Ілюстрація REUTERS

Людям, які зараз перебувають у відпустці в Іспанії, міністерство транспорту порадило дотримуватися місцевих правил, повернутися додому у звичайному режимі та перевірити веб-сайт Міністерства закордонних справ для отримання додаткової інформації.

Міністерство закордонних справ радить утриматися від усіх поїздок до материкової Іспанії, крім самих необхідних. Карантинні заходи поширюються на тих, хто повертається з материкової Іспанії, Канарських островів і Балеарських островів, таких як Майорка та Ібіца.

Серед тих, хто постраждав від нових правил, - міністр транспорту Грант Шеппс, який почав свою відпустку в Іспанії в суботу. Очікується, що він продовжить свою поїздку відповідно до плану та ізолюється згідно з вказівками щодо його повернення.

Уряд закликає роботодавців "з розумінням ставитися до тих, хто повертається з Іспанії, яким тепер доведеться самоізолюватися".

Карантинні заходи для британських мандрівників були вперше вжиті на початку червня. Але після тиску з боку авіаційної та туристичної галузей уряд і відповідні адміністрації опублікували списки країн, звільнених від цих правил.