Ілюстрація REUTERS

У Франції запровадили штраф у розмірі 135 євро за перебування без медичної маски у громадських місцях, санкція діятиме від сьогодні.

Як передає Радіо Свобода, прем’єр-міністр Жан Кастекс заявив, що носіння масок буде обов’язковим для закритих громадських місць, оскільки країна веде боротьбу за запобігання другій "хвилі" коронавірусної інфекції.

У громадському транспорті масковий режим діє весь час від початку пандемії. Але магазини та інші громадські місця досі могли самостійно вирішувати, чи потрібні маски для співробітників і покупців.

Відео дня

Читайте такожУ Франції вперше дитина заразилася коронавірусом в утробі матері

Адміністрації багатьох туристичних об’єктів у Франції вже запровадили правила, якими передбачено обов’язковий масковий режим.

Влада Франції попередила про імовірність збільшення кількості інфікувань коронавірусом, хоча зростання залишається на порівняно низькому рівні. Франція сильно постраждала від пандемії COVID-19, у цій країні від коронавірусної інфекції померли близько 30 тисяч осіб.

Як повідомляв УНІАН, раніше уряд Ізраїлю ухвалив рішення про нові жорсткі обмеження у всій країні під час кожних вихідних, що тривають з вечора п'ятниці до заходу сонця у суботу.