За словами Джонсона, країна вступає в "останню фазу боротьби" / фото REUTERS

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про новий жорсткий національний локдаун, який почнеться опівночі, у зв'язку з різким зростанням захворюваності коронавірусом.

Джонсон зазначив, що майбутні тижні будуть "найважчими", повідомляє Liga.net із посиланням на BBC.

Разом із тим прем'єр додав, що, на його думку, країна вступає в "останню фазу боротьби".

Відео дня

У понеділок, 4 січня, у Британії зареєстровано понад 50 000 нових випадків covid-19. Сьомий день поспіль показник не опускається нижче цієї цифри.

З 5 січня жителям Британії заборонено залишати свої будинки, за винятком серйозних причин, таких як отримання медичної допомоги, покупка харчових продуктів, фізичні вправи й робота для тих, хто не може робити це з дому.

Всі школи й коледжі переходять на дистанційне навчання як мінімум до лютого. Літні іспити скасовуються. Дитячі садки продовжать працювати.

Читайте такожУ Франції посилили комендантську годину через поширення коронавірусу

Ресторани можуть пропонувати доставку їжі, але алкоголь на виніс буде заборонений.

Відкриті спортивні майданчики будуть зачинені, аматорські командні види спорту - заборонені.

Люди можуть зустрічатися з однією людиною з іншої сім'ї для прогулянок на свіжому повітрі.

Джонсон виступив після того, як головні медичні працівники Великої Британії рекомендували підвищити рівень загрози до п'ятого - це найвищий рівень.

Вони попередили про "істотний ризик перевантаження медичної системи" у декількох районах протягом найближчого 21-го дня. У NHS кажуть, що лікарні знаходяться в "критичній точці" і що необхідні "негайні та рішучі дії".

Вас також можуть зацікавити новини