Туризм в межах Європи зробив великий внесок у поширення коронавірусу / REUTERS

Все було марно? Іспанія, Франція й Німеччина фіксують найвищі кількості заражених з часів їхнього виходу з карантину. Небезпека того, що Європа провалить свій найкращий шанс стримати коронавірус, зростає щодня.

Була надія, що можна ослабити соціальні обмеження й дозволити подорожі цього літа. Тому що люди менше ризикують підхопити інфекцію, коли вони на свіжому повітрі насолоджуються теплою погодою. 

Європейські економіки залежні від туризму й не можуть собі дозволити порожні шезлонги й ресторани влітку, - пише Bloomberg. Авіакомпанії й готелі зазнали б краху без нових замовлень. Вони запровадили нові заходи гігієни, щоб заспокоїти клієнтів. Люди відчайдушно прагнули побачитися з друзями й сім'ями.

Відео дня

Читайте такожLufthansa Group посилює вимоги до пасажирів, які можуть перебувати без маски на борту літакаВидання пише, що експеримент "виліз боком". Серпень ще не закінчився, а по всій Західній Європі стає більше випадків зараження. Зростання спостерігається й в Південно-Східній частині континенту, яка раніше змогла уникнути найгіршого під час першої хвилі. Німеччина викликала овації, розібравшись зі спалахом навесні. Але в суботу вона зафіксувала більше 2 тисяч нових випадків. Це найбільший стрибок за день з квітня.

Одним з найбільших факторів було відновлення подорожей всередині Європи. Люди змогли поїхати у відпустку й провідати рідних чи друзів. Майже 40% нових випадків зараження в Німеччині мають іноземне походження, згідно з даними Інституту Роберта Коха. Схожа ситуація й в Італії, де майже третина нових випадків - імпортована. Італійці, які вирушили відпочивати на Сардинію, теж привезли вірус на материк.

Також спалахи на континенті частково пов'язані з вечірками. У Франції, яка зафіксувала лише в неділю майже 5 тисяч нових випадків, стверджує, що вечірки стали головним джерелом зараження. Не дивно, що комісар ЄС з питань торгівлі Філіп Хоган опинився під тиском вимог піти у відставку після того, як він відвідав вечерю з 80 гостями. Це заборонено правилами карантину в Ірландії.

Читайте такожCNN: Нова Зеландія намагалася винищити коронавірус, чому в неї не вийшло?Канцлер Німеччини Ангела Меркель каже, що Європа повинна уникнути закриття кордонів знову "за будь-яку ціну". Свобода пересування лежить в основі ЄС. І закриття кордонів навесні призвело до скорочення економічних результатів. Однак, політики не можуть ігнорувати того факту, що люди заражаються за кордоном і привозять його додому.

Ці події викликають особливе розчарування у тих, хто ніколи не їздив за кордон, у власників внутрішнього бізнесу, які вже постраждали від карантину, спровокованого іншими, а також у медичного персоналу. Відповідь на проблему - це більш ретельне тестування й стеження за тими, хто повертається з мандрівок, а також більш жорсткі правила для соціальних зібрань.

Читайте такожCNN: Вчені розрахували шанси заразитися COVID-19 в літакуМіністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан мав рацію, коли сказав, що вибір між відкриттям шкіл і проведенням вечірок цілком очевидний. Німеччина й інші країни, де відбулися нові спалахи, можуть взяти приклад з компанії Airbnb Inc., яка заборонила проводити вечірки на всіх своїх об'єктах нерухомості. Крім того, максимальна кількість людей при поселенні скорочена до 16 людей.

Країнам Європи, можливо, доведеться піти на ще більш непопулярні заходи. Наприклад, вони можуть порадити старшим лишатися вдома й триматися подалі від молодших родичів. Осінь й зима будуть нелегкими. Але необхідні дії зараз можуть допомогти уникнути непотрібних труднощів.

Яка ситуація з подорожами в часи пандемії коронавірусу?