Польща послаблює карантин / Фото: ua.depositphotos.com

Польща анонсувала наступні послаблення карантинних обмежень.

"З 6 травня ми надамо можливість відновити роботу яслам та дитсадка. З 4 травня можуть відкритися готелі та торгові центри", - оголосив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє RMF 24.

Крім того, з 4 травня відновлять роботу музеї та бібліотеки. Прем’єр додав, що, попри послаблення обмежень, заходи безпеки залишаються актуальними.

Відео дня

Рішення щодо відкриття ясел та дитсадків залишають на розсуд їхніх засновників, якщо заклади зможуть виконувати критерії, визначені у методичних рекомендаціях Міністерства охорони здоров’я. Засобами дезінфекції їх обіцяють забезпечити.

Читайте такожНа кордоні з Польщею кілька десятків українців відмовилися від обсервації (відео)

"Ми відкриваємо економіку, але маємо ні на дещицю не послаблювати заходи безпеки. Пам’ятайте: виходимо з дому тільки на роботу, у магазин та за наявності інших поважних причин", - наголосив він.

Раніше повідомлялося, що дитсадкам та школам дозволять відновити роботу не раніше 24 травня.

Як повідомляв раніше УНІАН, 20 квітня Польща здійснила перший етап відмови від деяких обмежень та заборон, відкривши доступ до лісів та парків, збільшивши кількість покупців у магазинах та вірних у релігійних місцях.

Наступні етапи послаблення обмежень анонсуватимуть кожні 2 тижні, залежно від розвитку ситуації. З початку епідемії, у Польщі зафіксували 12 415 випадків коронавірусу, 606 хворих померли.

Читайте також: