На "Рамштайні" ухвалять рішення про передачу ЗСУ Leopard: експерт пояснив, що це означає

200 Leopard можуть кардинально змінити ситуацію на полі бою на користь України, вважає Валерій Рябих.

Існує дуже велика ймовірність, що на засіданні "Рамштайн" буде прийнята якась формула щодо передачі захисникам України німецьких танків Leopard 2.

Як сказав директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих в ефірі Еспресо, у країнах НАТО цей танк є дуже розповсюдженою машиною.

"Те, що ми спостерігаємо у інформаційному полі є підготовчими засобами. Так спонукаються країни, які мають танки Leopard на озброєнні, до того, щоб прийняти відповідне рішення про передачу України. Мені здається, що є дуже велика ймовірність, що на саміті "Рамштайн" буде прийнята якась формула", - зазначив Рябих.

Експерт вважає, що з такими танками можна створити атакувальний кулак і вигнати рашистів з України.

"Цих танків понад 2 тисячі машин. Можна зробити певне рішення, відібрати схожі танки за своїми модернізаційними характеристиками. 10% від цієї кількості - це два танкових полки. 200 Leopard можуть кардинально змінити ситуацію на полі бою на користь України. Цей той атакувальний кулак, який би міг дозволити швидко і впевнено звільнити українські землі від росіян", - додав Рябих.

Танки Leopard 2 для України

Олаф Шольц раніше пояснив, чому Німеччина не відправляє Україні бойові танки. Річ у тім, що вони не хочуть допустити "розширення масштабів війни".

Нещодавно голова оборонного комітету Бундестагу закликала передати Україні Leopard 2.

Франція спільно з Польщею спонукають Німеччину передати Україні танки Leopard 2, за інформацією Politico.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн підтримує надання Україні усього необхідного озброєння для самозахисту, включаючи Leopard 2.