Литва анонсувала будівництво 600-кілометрового паркану на кордоні з Білоруссю

Загальна протяжність кордону між країнами становить 678,8 км.

Влада Литви розглядає можливість будівництва паркану на кордоні з Білоруссю. Причиною тому стало збільшення числа нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє Delfi.

За словами глави міністра внутрішніх справ Литви Агне Білотайте, такий паркан може обійтися приблизно в 15 мільйонів. За її словами, через рельєф місцевості не вийде встановити паркан уздовж усього кордону – на 78 км вже є паркан, а на ще 508 км можна продовжити будівництво. Загальна протяжність кордону між країнами становить 678,8 км.

За попередньою оцінкою, один кілометр коштуватиме близько 30 тисяч євро.

При цьому речник МВС Ліна Лаурінайтіте-Грігене зазначила, що це може бути одинарний паркан, подвійний, з колючим дротом або сигналізацією.

Читайте такожЄвросоюз узгодив санкції проти Білорусі за інцидент з літаком і арешт Протасевича

За даними прикордонників, з початку 2021 року білорусько-литовський кордон перетнули майже 400 нелегальних мігрантів, в основному це громадяни Іраку. Це в 5 разів більше, ніж за весь 2020 рік

Як раніше повідомляв УНІАН, влада Литви будує перший наметове містечко для мігрантів на кордоні з Білоруссю. За даними Служби охорони державного кордону Литви, нелегальна міграція з Білорусі зросла вдвічі та цей факт намагаються приховати білоруські прикордонники.

Вас також можуть зацікавити новини