Лукашенко погрожує Польщі / фото ua.depositphotos.com

В Олександра Лукашенка знову погрожують Польщі. У Генштабі Білорусі погрожують Польщі ракетними ударами у відповідь на "провокації країн колективного заходу".

Мовляв, якщо з Білоруссю розмовлятимуть з позиції сили, послідує відповідь. Про це йдеться у сюжеті проекту FreeДом. 

"У разі початку конфлікту територія Польщі з її військовою інфраструктурою стає першочерговим об'єктом удару, а саме центри прийняття рішень, елементи системи управління, пункти постійної дислокації національних Збройних сил, арсенали і бази, а також критично важливі об'єкти їхньої економіки і транспортної інфраструктури", - заявляв Руслан Косигін, заступник начальника Генштабу ЗС Білорусі. 

Як говорить заступник директора Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь, Білорусь дійсно погрожує країні НАТО.

"Одна річ мігрантів туди засилати. Якщо вже погрози завдати ударів по центрах прийняття рішень у Варшаві, це вже привід для Польщі закликати членів НАТО до консультацій з точки зору виникнення загроз для національної безпеки і оборони", - наголосив Самусь.

У Лукашенка вважають, що Вашингтон і Брюссель під приводом стримування загрози зі Сходу відпрацьовують механізм створення угруповань військ для їхнього застосування проти РФ і Білорусі.

"Територія Польщі, як, втім і країн Балтії, перетворюється на полігон, на території якого США планують розв'язати в Європі ще один кривавий конфлікт проти РФ і її союзників", - заявляв Косигін, заступник начальника Генштабу ЗС Білорусі.

У Білорусі пішли в розріз з позицією Росії і Путіна, адже той каже, що ні Польща, ні Фінляндія, ні Швеція не загрожують РФ.

А річ у тому, що сам Лукашенко не один раз заявляв про те, що Польща хоче повернути історичні землі, що розташовані зараз на території Заходу України. За чотири місяці повномасштабної війни проти України Лукашенко не раз заявляв про польську і литовську загрозу.

"Хочу попередити яструбів і сказати вам відверто. Трохи менше місяця тому мною відданий наказ підрозділам ЗС взяти під приціл центри прийняття рішень у вашій столиці з усіма витікаючими наслідками. Ви нас не чіпаєте - і ми вам не чіпаємо", - заявляв Олександр Лукашенко. 

Раніше повідомлялося, що Польща прискореними темпами будує нову систему безпеки на своєму кордоні. Крім стіни, яка була зведена в рекордні терміни, Збройні сили Польщі отримують допомогу від партнерів по НАТО і будують багатоступеневу лінію оборони. 

Вас також можуть зацікавити новини: