Фото: REUTERS

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель не реагуватиме на запрошення Зеленського відвідати Бучу і на власні очі побачити, до чого призвела політика "поступок Росії".

Про це в коментарі DPA відповіла її речниця, цитує Європейська правда.

При цьому своє рішення щодо невступу України в НАТО у 2008 році політик вважає правильним: "Федеральний канцлер доктор Ангела Меркель підтримує свої рішення у зв'язку з самітом НАТО 2008 року в Бухаресті".

Відео дня

Водночас Меркель підтримала міжнародні зусилля щодо припинення російської війни в Україні, але не стала реагувати на запрошення приїхати в Бучу.

"З огляду на звірства, які стають помітними в Бучі та інших місцях України, усі зусилля федерального уряду та міжнародної спільноти бути на боці України та покласти край варварству та війні Росії проти України мають повну підтримку колишньої канцлерки", - додала речниця.

Напередодні український лідер Володимир Зеленський запросив колишніх глав Франції та Німеччини відвідати Бучу, де російські військові вчиняли звірства з українцями, і подивитися, "до чого призвела 14-річна політика поступок Росії".

Вас також можуть зацікавити новини: