Землетрус був дуже руйнівним / скріншот

Туреччина досі оговтується від шоку після серії потужних землетрусів, внаслідок чого зруйновано дуже багато будинків. Анкара оголосила жалобу до 12 лютого. Сейсмологи вже назвали цей землетрус найпотужнішим за всю історію спостережень у цьому регіоні.

Свідок цих жахливих подій луганчанка Аріна Помогаєва, яка вже 25 років проживає в Туреччині, розповіла про пережите, вона перебуває на півдні Туреччини в Адані.

Жінка ділиться, що на момент землетрусу її родина спала, вони вискочили на вулицю майже останні, тому що треба було підняти лежачу маму після операції.

"Був сильний дощ, у людей паніка, вони намагаються кудись виїхати... Злива... Понад півтори години ми стояли під дощем, тому що боялися близько підходити до будинків", - згадує Аріна.

За словами українки, їй та її родині довелося спати в авто. Й наразі невідомо, чого чекати далі, ситуація страшна.

Землетрус у Туреччині 06.02.2022

6 лютого на південному сході Туреччини та північному заході Сирії стався потужний землетрус магнітудою 7,8. Потім були десятки афтершоків.

Землетрус приніс величезні руйнування і загибель людей у Туреччині та Сирії. Він викликаний сейсмоактивністю Анатолійської й Аравійської тектонічних плит. Епіцентр залягав на глибині 17,9 км на Східно-Анатолійському розломі, тобто неглибоко, тому поштовхи відчувалися настільки сильно

За останніми даними, у Туреччині загинули щонайменше 3419 осіб і понад 20,5 тисяч осіб отримали поранення. На сьогодні в Туреччині пошкоджено 11 тисяч будівель. У сусідній Сирії кількість загиблих зросла до 1602 осіб.

Нагадаємо, сейсмолог з Нідерландів Франк Хогербейтс ще 3 лютого передбачив сильний землетрус, який через три дні стався в Туреччині.

Вас також можуть зацікавити новини: