Колаж УНІАН / Скріншоти

Сьогодні вдень у французькому місті Аррас чоловік напав з ножем на працівників ліцею. В результаті атаки загинув учитель, ще дві людини госпіталізовані.

Як повідомляє телеканал BFMTV, напад стався близько 11:00 в ліцеї Гамбетта-Карно. Міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен вже повідомив, що нападника затримала поліція. За даними ЗМІ, його брата заарештували біля іншого ліцею.

Журналісти з'ясували, що нападником є 20-річний молодий чоловік чеченського походження, він народився в Росії. У Франції він зареєстрований як терорист "s".

В результаті нападу загинула вчителька літератури. Професор і охоронець знаходяться в операційній в критичному стані. Один з них отримав поранення в груди і живіт, другий - в сонну артерію.

Небезпека нападів 13 жовтня

Раніше повідомлялося, що член і засновник терористичної організації ХАМАС Халед Машаль закликав мусульман "влаштувати євреям справжній погром, в рамках джихаду" 13 жовтня.

У зв'язку з цією заявою в низці країн посилили охорону єврейських громад. В Амстердамі та Лондоні було прийнято рішення тимчасово закрити єврейські школи.

Також нагадаємо, що суд Берліна ухвалив рішення заборонити пропалестинські акції на підтримку нападу бойовиків Хамасу на Ізраїль. Раніше ряд таких акцій пройшов в США, Канаді, Великій Британії, Швеції та інших країнах. 

Вас також можуть зацікавити новини: