НАТО має бути готовим, якщо переговори з Росією зазнають краху - Столтенбрег

Як заявив Єнс Столтенберг, якщо Росія посилить агресію проти України, то заплатить високу ціну.

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг наголошує, що Альянс має підготуватися до можливого сценарію, якщо переговори з Російською Федерацією зазнають краху.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Столтенберг заявив на прес-конференції у Брюсселі після позачергової віртуальної зустрічі Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу.

"НАТО братиме участь у діалозі з Росією добросовісно і по суті. Але ми також повинні бути підготовленими до того, що дипломатичні методи зазнають краху", - заявив Столтенберг.

"Тож сьогодні міністри наголосили, що будь-яка подальша агресія проти України призведе до значних наслідків і дорого обійдеться Росії", - наголосив генеральний секретар Альянсу.

Він підкреслив, що країни-члени продовжують стояти на боці України.

"Ми повністю підтримуємо її незалежність і територіальну цілісність та надаємо політичну й практичну підтримку", - заявив Столтенберг.

Генсек Альянсу нагадав, що головуватиме на засіданні Комісії Україна-НАТО у Брюсселі 10 січня, у якому також візьме участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба для обговорення ситуації на кордоні.

Він підкреслив, що будь-яка країна має фундаментальне право вирішувати питання власного шляху і входження до альянсів. Столтенберг нагадав, що це є основоположним принципом європейської безпеки впродовж десятиліть, а Росія у минулому зобов'язалася дотримуватися його.

Читайте такожРизик виникнення конфлікту на кордоні України і Росії реальний - Столтенберг

Як повідомляв УНІАН, у понеділок, 10 січня, у Брюсселі відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО.

Також 10 січня дипломати США та Росії проведуть у Женеві переговори з питань безпеки з метою обговорення військової діяльності обох країн та зростання напруженості навколо України.

12 січня відбудеться засідання Ради НАТО-Росія у Брюсселі та 13 січня – засідання Постійної ради ОБСЄ, де обговорюватимуться відповідні питання.

Сьогодні, 7 січня, Столтенберг озвучив очікування від переговорів з Росією у різних форматах. Як заявив генсек, РФ має продемонструвати серйозну позицію щодо діалогу та дипломатії і врахувати стурбованість країн-членів НАТО щодо її дій у Європі.

Вас також можуть зацікавити новини: