НАТО попереджає Росію про "тяжкі наслідки" у разі застосування ядерної зброї

Водночас реакція країн НАТО залежатиме від того, яку саме зброю масово знищення росіяни можуть застосувати.

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг заявляє, що Росія знає про тяжкі наслідки в разі застосування ядерної зброї.

Про це Столтенберг повідомив в інтерв'ю CNN.

"Вони знають, що будуть тяжкі наслідки. Я не буду конкретизувати, як ми відреагуємо. Це залежить від того, якого роду зброю масового знищення вони можуть застосувати. Ми надсилаємо ці повідомлення, і ми чітко заявляємо, аби унеможливити розвиток таких подій", - наголосив Столтенберг.

Водночас він висловлює переконання, що "ймовірність будь-якого застосування ядерної зброї досі є низькою, але потенційні наслідки є настільки великими, що з цієї причини ми повинні ставитися до цього серйозно".

"І риторика, погрози, які президент Путін знову і знову висуває, збільшують напругу, і є небезпечними та безрозсудними", - заявив Столтенберг.

Ядерний шантаж Росії

21 вересня президент РФ Володимир Путін, говорячи про ядерну зброю, заявив, що використає всі наявні засоби у разі нібито появи загрози територіальній цілісності РФ.

У своєму екстреному виступі, присвяченому оголошенню часткової мобілізації в РФ, він зробив таку цинічну заяву: "Всі, хто намагається шантажувати нас таким чином, повинні знати, що роза вітрів може розвернутися і в їхній бік".

Разом з тим українські військові експерти вважають, що такі заяви з боку РФ – не більше ніж ядерний шантаж, спрямований на те, щоб посадити Україну за стіл переговорів і змусити її погодитися на умови Кремля.

22 вересня президент України Володимир Зеленський заявив, що не вірить, що Путін використає ядерну зброю.

Вас також можуть зацікавити новини: