Чим обернеться наземне вторгнення Ізраїлю у Сектор Гази: експерт зробив прогноз

Бойовики палестинського угруповання можуть переховуватися у виготовлених з залізобетону тунелях.

Ізраїль продовжує підготовку до наземного вторгнення до контрольованого ХАМАС Сектора Гази. Військовий аналітик Шон Белл переконаний, що Ізраїль зіткнеться із "серйозною загадкою", якщо розпочне цю операцію.

Як він зазначив в коментарі Sky News, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) може зайти на південь від міста Газа, аби спробувати ізолювати ХАМАС. Ймовірно, операцію виконуватиме ізраїльський спецназ. Водночас для ізраїльських сил є серйозна загроза – бойовики палестинського угруповання можуть переховуватися у виготовлених з залізобетону тунелях, де є світло і зв’язок, системи захисту.

"У них (у ХАМАС – УНІАН) є кімнати, де вони розміщують штаб, планують, відпочивають та харчуються. І, звісно, ХАМАС інвестував у ці тунелі протягом десятиліть. Ізраїль гадки не матиме, куди вони всі тікають. А це означає, що вони можуть з'явитися практично будь-де і створювати реальну небезпеку. Враховуючи, що вони є такою загрозою, це стане серйозною загадкою для Сил оборони Ізраїлю, якщо і коли вони увійдуть до самого міста Газа", – каже аналітик.

Вторгнення ЦАХАЛ у Сектор Гази - це треба знати

У відповідь на масовану атаку палестинського терористичного угруповання ХАМАС, здійснену 7 жовтня, Ізраїль готує наземне вторгнення до контрольованого бойовиками Сектора Гази. Військова мета полягає в тому, щоб усунути ХАМАС від військового та політичного контролю над Сектором Гази.

13 жовтня ЦАХАЛ закликала до евакуації усього палестинського населення з цієї території у зв’язку з майбутньою операцією. Водночас ЗМІ повідомили, що Ізраїль ненадовго відклав початок операції.

Вас також можуть зацікавити новини: