У російському уряді не поважають Володимира Путіна, з'ясували журналісти / фото REUTERS

У російському уряді дуже бояться президента РФ Володимира Путіна, але не поважають.

Ставлення до Путіна в уряді різко зіпсувалося після того, як у 2018 році в Росії підвищили пенсійний вік, попри те, що це рішення не підтримали більшість опитаних росіян, пише "Медуза", посилаючись на слова джерел, близьких до уряду.

"Страх перед ним (перед президентом - Ред.) до вс*рачки. Але це страх без поваги. Поваги немає вже кілька років", - заявив один зі співрозмовників.

Відео дня

За даними журналістів, російський уряд формально оновився у 2020 році, але багато працівників середньої ланки там працюють багато років і пам'ятають, що пенсійну реформу схвалив Путін, а відповідальність була перекладена на уряд, і саме його потім зробили винним у падінні рейтингу влади.

"При слові "рейтинги" люди (в уряді - Ред.) здригаються досі", - поділилося джерело.

Співрозмовники додали, що пізніше все ставало лише гірше - Путін перестав попереджати міністрів про свої плани на майбутнє.

"Президент може ... (зробити - Ред.) жест широкої душі, так би мовити. А потім починається гарячковий пошук (грошей на його виконання - Ред.) - звідки їх висмикнути", - стверджує один з високопоставлених співрозмовників.

Джерело заявило, що кілька років тому російський лідер спочатку слухав пропозиції, висунуті відомствами, а потім вибирав ту, яка йому здавалася оптимальною.

Співрозмовники, близькі до уряду, підкреслили, що міністри через страх не сперечаються з главою Росії навіть у разі прийняття ним дуже "несподіваних" рішень.

"Коли заарештували Улюкаєва (Олексій Юлюкаєв, екс-міністр економічного розвитку РФ, був звинувачений у вимаганні хабара - Ред.), всі все зрозуміли", - наголошується у матеріалі.

Журналісти також дізналися, що через страх деякі чиновники в доповідях для Путіна серйозно прикрашають дійсність, наприклад, не повідомляють про те, як санкції реально впливають на економіку РФ.

Президентство Володимира Путіна в Росії - що варто знати

Володимир Путін 31 грудня 1999 року почав виконувати обов'язки президента Росії, а 26 березня 2000 року був вперше обраний лідером країни. Пізніше Путіна переобрали на посаду президента.

Згідно з російською Конституцією, Путін втретє поспіль не міг претендувати на пост глави держави.

Після нього президентом став Дмитро Медведєв, який був прем'єром. Під час президентства Медведєва Путін був главою уряду, а пізніше знову отримав президентське крісло.

У вересні 2022 року колишній російський банкір і екс-друг Путіна Сергій Пугачов стверджував, що у нинішнього лідера РФ до того, як він став президентом, були інтимні проблеми - йому безкоштовно "не давали".

Пугачов стверджував, що після того, як Путін отримав пост глави держави, йому тягали декого "мало не з підворіття".

Вас також можуть зацікавити новини: