Володимир Путін / REUTERS

Істотних змін у політиці Кремля після обнулення президентських термінів глави РФ Володимира Путіна очікувати не слід.

Таку думку в інтерв'ю УНІАН висловив російський адвокат і правозахисник Микола Полозов. За його прогнозами, політика Путіна, закладена в 2014 році після захоплення Криму і агресії на Донбасі, сильно не зміниться. Проте слід очікувати ще більшої самоізоляції Росії та посилення репресій всередині країни.

Читайте такожЛукашенко боїться віддавати президентство навіть своєму синові – білоруський політик

Відео дня

«Якихось крутих поворотів очікувати не слід. Все буде йти в тому руслі, яке було прокладено з 2014 року, після агресії щодо України - після окупації Криму та розв'язування війни на сході України. Це буде планомірний відхід від співробітництва з іншими державами і подальший напрямок у бік самоізоляції. Це буде посилення політичної ситуації всередині країни та посилення репресій», – сказав адвокат.

Він підкреслив, що зміни в Конституцію РФ просто підвели риску де-юре під тим, що вже існувало де-факто.

«Буде оновлено законодавство після поправок в основний закон. Нічого хорошого очікувати не варто ні росіянам, ні тим, хто перебуває поблизу від Росії», – додав Полозов.

Як повідомляв УНІАН, всеросійське голосування щодо схвалення поправок до Конституції РФ тривало з 25 червня по 1 липня.

Голосування також незаконно організували на окупованих Росією територіях України - у Криму, Донецькій та Луганській областях.

Внесення змін до Конституції президент РФ Володимир Путін ініціював в січні. Тоді ж він заявив, що поправки повинні бути схвалені всенародним голосуванням, хоча закон цього не вимагав.

Зміни в Конституцію РФ передбачають "обнулення" президентських термінів Путіна - після прийняття поправок він зможе балотуватися ще на два терміни після 2024 року.

4 липня ці поправки набули чинності.