1 липня, в останній день так званого голосування за обнулення президентських термінів Володимира Путіна, в Тбілісі, Києві і Вашингтоні пройшли акції протесту проти поправок в конституцію Росії і "вічного Путіна".

Відео дня

Громадяни Росії, які проживають за межами країни вийшли до посольств РФ, щоб висловити свій протест Путіну, окупації Росії, частини Грузії і України. На плакатах активісти закликали змінити владу, а не конституцію, припинити безглузді війни.

Сенс акцій, як кажуть організатори, сказати чітке НІ владі Путіна. Говорити це НІ щодня і настільки голосно, наскільки дозволяють їм ті вільні країни, куди росіяни змушені тікати від репресій Кремля. Організаторами акцій виступили офіси фонду Вільна Росія в Грузії, Києві і Вашингтоні.

Читайте такожВказівку Кремля виконують: у Росії похизувалися рекордною кількістю голосів за поправки Путіна

Вільна Росія є неурядовою продемократичної організацією з головним офісом в США. Всі засновники і прихильники фонду - емігранти з Росії. Директор офісу на Південному Кавказі Єгор Куроптев в інтерв'ю виданню зазначив, що хоч голосування по поправках і є фальсифікацією, люди в самій Росії і тим більше - за її межами повинні виходити і голосно кричати про все беззаконня, яке творить російська влада. Він також закликав усі демократичні суспільства стояти разом проти диктатури і агресії бандита Путіна і його спільників.

Як повідомляв УНІАН, в Росії сьогодні проходить основне голосування за поправки до Конституції. Внесення змін в Конституцію Росії було ініційовано Путіним в січні. Тоді ж він заявив, що поправки повинні бути схвалені всенародним голосуванням, хоча закон цього не вимагав. Для вступу поправок в силу необхідно, щоб їх схвалило більше половини учасників всенародного голосування. Явка значення не має – на відміну від референдуму, де вимагається, щоб на дільниці прийшли понад половина виборців.