Роман Девіда Діопа "Вночі вся кров чорна"  / фото thebookerprizes.com

Переможцем Міжнародної Букерівської премії 2021 року визнали французького письменника Девіда Діопа з книгою "Вночі вся кров чорна" («At Night All Blood is Black»).

Про це повідомляється на офіційному сайті премії The Booker Prizes.

Приз у розмірі 50 тисяч фунтів буде розділений між автором та перекладачкою книги Анною Мошовакіс.

Відео дня

Девід Діоп і його роман "Вночі вся кров чорна"

Девід Діоп народився у Парижі у 1966 році, але виріс у Сенегалі. Зараз він живе у Франції, де викладає літературу XVIII століття в Університеті По. Діоп став першим французьким автором, який отримав Міжнародну Букерівську премію. 

"Вночі вся кров чорна" – другий роман автора. Його вже перекладено 13 мовами. Головний герой твору - молодий сенегалець, який боровся за Францію на Західному фронті під час Першої світової війни.

Читайте такожThe Telegraph: В США вимагають відібрати Пулітцерівську премію в журналіста, який заперечував Голодомор

Міжнародна Букерівська премія

Букерівська премія - найпрестижніша літературна нагорода, з 1969 року щорічно вручається в Великобританії. З 2005 року її вручають авторам, твори яких були перекладені англійською мовою і опубліковані в Сполученому Королівстві та Ірландії. До 2015 року переможців оголошували один раз на два роки, потім – щороку. В листопаді у Лондоні шотландського письменника Дугласа Стюарта оголосили лауреатом Букерівської премії 2020 року.