Пєсков не сказав нічого конкретного з приводу санкцій ЄС через отруєння Навального / фото REUTERS

У Кремлі шкодують, що Європейський Союз поставив відносини з Росією в залежність від розслідування отруєння Олексія Навального.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«В цілому рішення поставити відносини між ЄС і Москвою в залежність від людини, яку в Європі вважають лідером якоїсь опозиції, звичайно, нічого, крім жалю, не викликає», - сказав Пєсков.

За його словами, санкції проти РФ по Навальному - «це свідомий недружній крок по відношенню до Росії».

«Рада ЄС цим рішенням завдала шкоди відносинам з нашою країною. Москва, безумовно, проаналізує ситуацію, і діятиме відповідно до своїх власних інтересів», - сказав Пєсков.

Він заявив, що в цьому рішенні Євросоюзу про санкції немає логіки.

«Сумна сторона цього питання полягає в тому, що жодної логіки такого рішення не проглядається, абсолютно жодної логіки. Це саме, напевно, і є обтяжуючою обставиною такого рішення, ухваленого Радою ЄС», - вважає Пєсков.

На питання про те, яка «дзеркальна» відповідь може бути з російської сторони, Пєсков відповів, що буде дано «ту відповідь, яка найкращим чином відповідатиме інтересам РФ».

Також він спростував інформацію про нібито створення в адміністрації президента РФ якоїсь групи з дискредитації Навального і зменшення його впливу в Росії.

Читайте такожНавального могли отруїти двічі - ЗМІ

Санкції Європейського Союзу через отруєння Навального

Сьогодні, 15 жовтня, Рада Європейського Союзу ввела санкції проти 6 осіб і однієї установи через отруєння російського опозиційного політика Навального токсичною нервово-паралітичною речовиною "Новачок" 20 серпня в Росії.

Санкції передбачають заборону на в'їзд до ЄС і заморожування активів. Також громадянам і компаніям ЄС заборонено надавати кошти особам, які потрапили під санкції.

Санкції запроваджено стосовно начальника Управління президента РФ з внутрішньої політики Андрія Яріна, першого заступника керівника адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка, представника президента Росії в Сибірському федеральному окрузі Сергія Меняйла, директора Федеральної служби безпеки Росії Олександра Бортнікова, заступників міністра оборони РФ Павла Попова і Олексія Криворучка, а також стосовно Державного науково-дослідного інституту органічної хімії і технології.