Під санкції ЄС потрапили речниця МЗС РФ Захарова, пропагандисти Симоньян та Соловйов

22 лютого Путін доручив ввести на окупований Донбас війська, хоча армійці почали прибувати туди значно раніше.

Під нові санкції Євросоюзу потрапили російські чиновники та пропагандисти.

Про це пише Радіо Свобода.

У середу 23 лютого ЄС має намір оприлюднити погоджений усіма 27-ма країнами-членами список фізичних та юридичних осіб, проти яких запроваджують санкції.

Цим особам заморозять активи на території ЄС, заборонять в’їзд до країн Європейського союзу і транзит через них.

За даними джерел Радіо Свобода, до списку ввійшов 351 депутат Держдуми, усі вони проголосували за визнання "ЛДНР", а також 24 фізичні і 3 юридичні особи (банки "Россия", ВЕБ і Промсвязьбанк).

До списку фізичних осіб ввійшли, зокрема, міністр оборони РФ Сергій Шойгу, голова адміністрації президента Антон Вайно, велика група військових, а також віце-спікер Держдуми Петро Толстой, речниця МЗС РФ Марія Захарова, керівниця пропагандистського Russia Today Маргарита Симоньян і кремлівський пропагандист Володимир Соловйов.

Визнання Путіним "ЛДНР"

Ввечері, 21 лютого, російський президент Володимир Путін заявив про визнання Росією маріонеток Кремля, терористичних організацій "ЛДНР". Після чого з Пушиліним та Пасічником були підписані відповідні "документи".

Одразу після заяви Путіна слідувала хвиля обурень з боку західних країн. США і Британія пообіцяли жорсткі санкції проти причетних до визнання бойовиків осіб.

22 лютого Путін доручив ввести війська на окупований Донбас. На запитання, як далеко може зайти російська армія, Путін відповів: "Передбачати якусь конкретну канву можливих дій взагалі неможливо. Це залежить від конкретної ситуації, яка складається на місці. На землі, що називається".

За його словами, РФ визнала "ЛДНР" у межах Донецької та Луганської областей, що може бути сигналом готовності росіян до силового захоплення підконтрольних Україні територій.

Разом з тим російський президент посилив свій тиск на Україну й Захід, заявивши, що Київ повинен відмовитися від вступу до НАТО і "демілітаризуватися".

В Україні на поступки Росії не йдуть. Низка країн світу й організацій засудили рішення РФ легітимізувати своїх найманців, багато держав запровадили проти причетних осіб санкції.

Водночас у разі подальшого вторгнення на Росію чекають наступні пакети обмежень.  

Вас також можуть зацікавити новини: