ЄС вступив у конфлікт з деякими великими порноплатформами / фото nydailynews.com

Трьом найбільшим порносайтам Європи доведеться почати боротьбу зі шкідливим контентом в квітні 2024 року, інакше їм загрожують величезні штрафи відповідно до нових правил модерації контенту, повідомила в середу Європейська комісія.

Європейська комісія визначила платформи контенту для дорослих Pornhub, Xvideos і Stripchat як так звані дуже великі онлайн-платформи, які відвідують в середньому понад 45 мільйонів європейців щомісяця. До квітня 2024 року порносайти повинні будуть дотримуватися додаткових зобов'язань щодо боротьби з незаконним і шкідливим контентом відповідно до Закону Європейського Союзу про цифрові послуги (DSA). Штрафи за порушення правил можуть досягати 6 відсотків світового обороту, пише Politico.

Такі компанії, як Pornhub, піддаються все більшій увазі через те, що вони не роблять достатньо, щоб запобігти завантаженню на свої платформи незаконного контенту, такого як відео про зґвалтування дітей і обмін інтимним контентом без згоди. Регулятори та політики в Європі також тиснуть на них, щоб вони вжили заходів для перевірки віку користувачів, щоб заблокувати доступ неповнолітніх до їх веб-сайтів.

Відео дня

Це рішення означає перемогу комісії. ЄС вступив у конфлікт з деякими великими порноплатформами, які в останні місяці стверджували, що не досягли порогу щомісячного відвідування, щоб зіткнутися з додатковими правилами модерації контенту. Pornhub заявив, що щомісяця має 33 мільйони користувачів, а Stripchat заявив, що його щомісяця відвідують майже 32 мільйони європейців. XVideos не дотримався терміну, щоб опублікувати інформацію про кількість користувачів, а пізніше повідомив, що у нього більше 160 мільйонів користувачів в ЄС.

У квітні комісія визначила 19 дуже великих онлайн-платформ, включаючи соціальні мережі, такі як Facebook, Instagram та tiktok. Цим компаніям доведеться запропонувати конкретні заходи щодо обмеження основних онлайн-ризиків, таких як насильство щодо жінок та захист неповнолітніх, а також пройти зовнішній аудит. Комісія буде стежити за дотриманням вимог цих дуже великих онлайн-платформ.

Діяльність Pornhub в Україні

Державна податкова служба України оштрафувала за несплату податків компанію, керуючу сайтом PornHub, повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Компанія, яка оперує сайтом PornHub, ухиляється від реєстрації, у зв'язку з чим до неї був застосований штраф у розмірі 5543 доларів США і відповідне податкове повідомлення-рішення направлено компанії і в агентство доходу Канади", - йдеться в повідомленні.

Гетманцев у своєму повідомленні уточнив, що мова йде про несплату так званого "податку на Google", кожна копійка якого йде на фінансування потреб армії України.

Вас також можуть зацікавити новини: