Лі Хуей приїжджав в Москву / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, wikimedia.org

Спецпредставник Китаю Лі Хуей відвідав Москву. Він обговорив війну в Україні з заступником міністра закордонних справ РФ.

Як повідомляють Reuters та китайські ЗМІ, дипломат приїхав у Москву у суботу, 2 березня, і зустрівся з заступником глави МЗС Росії Михайлом Галузіним. За повідомленням російського МЗС, сторони обмінялися думками щодо "української кризи".

"Констатовано, що будь-яке обговорення політико-дипломатичного врегулювання неможливе без участі Росії та врахування її інтересів у сфері безпеки", - написали у МЗС РФ.

Відео дня

Також у Лаврова заявили, що "ультимативні вимоги" до Москви та "діалогові формати", які пропонують Україна і країни Заходу, "тільки шкодять перспективам врегулювання і не можуть служити його основою".

Що передувало

Як повідомляв УНІАН, нещодавно стало відомо, що на початку березня Україну також відвідає спеціальний представник уряду КНР у справах Євразії Лі Хуей. Це частина зусиль Пекіна посадити сторони за стіл переговорів, заявила офіційний спікер МЗС Китаю Мао Нін.

Очікується, що дипломатичне турне Лі Хуея стартує 2 березня і охопить не тільки Київ і Москву, але також Варшаву, Берлін, Париж і Брюссель. Пояснюючи мету цієї поїздки, спікерка китайського МЗС зауважила, що затягування "української кризи" не відповідає інтересам міжнародної спільноти. 

Вас також можуть зацікавити новини: