Журналісти The Telegraph пояснили, чому Пригожин протримався так довго

Вони зазначили, що після збройного заколоту Путін дав прожити своєму "кухареві" два місяці.

Президент РФ Володимир Путін дав прожити два місяці призвіднику збройного заколоту і ватажку ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину.

Нагадаємо, Пригожин і його права рука Уткін та інші керівники найманців загинули при авіакатастрофі буквально вчора.

Як говориться в матеріалі видання The Telegraph, Путін любить, щоб люди в його оточенні ворогували, оскільки так вони стають слабшими і йому простіше  їх контролювати. У статті також допустили, що Путін нічого не вирішив з Пригожиним відразу після його бунту і через це ситуація зайшла настільки далеко, що його довелося "прибрати".

"Між заколотом Пригожина і його смертю пройшло два місяці - саме це говорить про відстрочку рішучих дій, до яких глава Кремля повинен був вдатися раніше", - йдеться в статті. Журналісти зазначили, що за ці два місяці Путін займався чим завгодно: зерновою угодою, Туреччиною, ПАР, БРІКС, але не Пригожиним.

У статті наголошується, що з "кухаря" Путіна Пригожин перетворився на його ворога під час війни в Україні, а саме під час боїв за Бахмут. Для операції в цьому місті ватажок найманців залучив 50 тис. ув'язнених з колоній і "відчув себе полководцем", почавши критикувати президента РФ Володимира Путіна і його оточення.

Далі Пригожин тільки загострював ситуацію, заявляючи, що влада неправильно веде війну в Україні. Коли ж міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що "вагнерівці" повинні укласти контракти з ЗС РФ, почався заколот.

Чого ж хотів домогтися заколотом Пригожин так і залишилося загадкою, проте за деякими даними, той хотів стати депутатом держдуми РФ, або ж намагався зайняти місце міністра оборони Шойгу, або проштовхував на цю посаду свого поплічника Сергія Суровікіна.

Смерть Пригожина

Вчора о 20:00 стало відомо про падіння літака в Тверській області РФ. Літак належав Пригожину.  Згідно з повідомленням "Росавіації", в списку пасажирів був сам Пригожин, а також Дмитро Уткін і ще п'ять "вагнерівців".

Пізніше повідомлялося, що літак збила російська ППО. На місці виявили уламки зі слідами ураження елементами ракети ЗРК.

Сьогодні аналітики інституту з вивчення війни пояснили, чому Путін не поспішав розправитися з Пригожиним. На думку військових аналітиків, глава Кремля хотів зробити це "без імпульсивності", до того ж потрібен був час, щоб послабити ПВК "Вагнер".

Сам Путін поки не коментував смерть Пригожина.

Вас також можуть зацікавити новини: