Літак Пригожина міг бути підірваний в небі / колаж УНІАН, скріншот відео

Після аварії літака глави ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина у Тверській області військові експерти висловили свої версії події.

Ілля Абішев, військовий оглядач "Російської служби Бі-бі-сі", вважає, що, судячи з кадрів падіння, літак був некерований. На його думку, так літак падає тільки в разі повного і раптового руйнування основних систем управління. 

Павло Аксьонов, військовий експерт, відзначає, що, судячи з траєкторії польоту, літак включив транспондер (пристрій, що дозволяє відстежувати маршрут вже в повітрі).

Відео дня

"У районі села Шернево транспондер перестав посилати сигнал. У цей момент літак продовжував набирати висоту-транспондер відключився під час польоту, оскільки на траєкторії не видно зниження. Це означає, що прилад або був вимкнений, або перестав працювати з якихось інших причин, але це сталося в повітрі", - пише Аксьонов.

Юрій Федоров розповів "Агентству", що, на його думку, на борту літака стався вибух.

"Якби він був збитий ракетою ППО, то на відео видно був би димний слід, я поки не бачив сліду. Якщо очевидці не бачили злітаючу ракету і слід від неї, то версія з ППО під питанням. Якщо він так падає, то міг бути вибух на борту або те, що можна назвати терактом", – сказав Федоров.

Катастрофі літака Пригожина - подробиці

У Тверській області зазнав аварії бізнес-джет Embraer ERJ 135 з бортовим номером RA-02795, що належить Євгену Пригожину. Про це повідомляє Baza. На борту бізнес-джета, за попередніми даними, перебували 7 пасажирів, і всі вони загинули. ТАСС з посиланням на МНС пише про 10 загиблих. Близький ПВК "Вагнер" канал Grey Zone пише, що літак нібито був збитий вогнем ППО в Бологівському районі.

За інформацією "Фонтанки", Євген Пригожин був на борту потерпілого крах літака. Крім Пригожина, в бізнес-Джеті перебували також командири ПВК Вагнер, повідомляє джерело нашого видання.

Журналіст Андрій Захаров пише, що Пригожин вилетів до Росії з Африки, з ним був весь командний склад ПВК "Вагнер". 

Вас також можуть зацикавити новини: