За даними ЗМІ, Путіну вже готують заміну / скріншот відео

В оточенні російського диктатора Путіна можливий бунт, проте існують і інші сценарії його усунення.

Таку думку висловив в ефірі 24 каналу професор політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань.

Гарань припускає, що в керівництві РФ є "більш обдумані люди", які розуміють необхідність закінчення війни в Україні. Мова насамперед йде про бізнесменів, які втрачають гроші. Не виключає він і заколот всередині Кремля.

Відео дня

"Навколо Путіна є "яструби" - такі, як Патрушев", - переконаний він.

За словами Гараня, ймовірно, що Путін оточив себе охоронцями, тому його "усунення" здається неможливим. Україні в такому випадку деякий час доведеться жити поруч з диктаторським режимом.

У разі відсторонення диктатора від влади можливі різні варіанти, додає професор. Один з них - збереження "яструбів" при владі, що представляють нинішній режим. Можливий і більш гнучкий сценарій.

"Нам потрібно своє робити. Ми не можемо сподіватися на оточення Путіна і залякане російське суспільство", - резюмував він.

Раніше ЗМІ дізналися, що в російській владі є розуміння або побажання, що в досить доступній для огляду перспективі президентом РФ не буде Путін. У владі все частіше обговорюють тему "майбутнього після Путіна", повідомляла" Медуза", посилаючись на джерела близькі до уряду і Адміністрації президента. За даними співрозмовників, в Кремлі навіть негласно обговорюються фігури наступників глави держави.