У ЄС є путінський вплив - експерт / фото ua.depositphotos.com

Україна зараз добре відчуває путінський вплив у деяких країнах Євросоюзу, наприклад - Німеччині, Франції чи Угорщині.

За словами політолога Миколи Давидюка, в Берліні забули, що політика - це служіння, а не обслуговування. Тому, каже він, почали "обслуговувати" інтереси Путіна  або "Північного потоку". Таку лінію поведінки він називає програшною, передає 24 канал.

"Російський корабель - і політичний, і військовий, - потонув. Тому що всі ставки Росії - невдалі, злочинні й людиноненависницькі", - переконаний Давидюк.

Відео дня

Людьми, які обслуговують російського диктатора в Європі, експерт називає нинішнього і колишнього канцлерів ФРН Олафа Шольца і Герхарда Шредера.

"Так, Шредер став супермільярдером, але від цього почали гинути мирні люди, яких прийшли ґвалтувати російські солдати. Це буде на його крові. Саме це згадуватимуть про його каденцію правління. Проблема Шредера і Шольца, до речі, теж в тому, що будуть згадувати їх "обслуговування" Путіна. Вони стали "офіціантами" Путіна", - говорить він.

Як писав УНІАН, депутати Європарламенту пропонували внести Шредера до списку санкцій ЄС, якщо він не відмовиться від російських грошей. 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц саботував рішення, заявивши, що покарання для політика за лобіювання російських інтересів протягом багатьох років бути не повинно.

Днями стало відомо, що Шредер залишає раду директорів "Роснефти".