Дональд Трамп / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп підписав указ про реформування поліції після вбивства афроамериканців поліцейськими.

Про це повідомляє телеканал NBC News.

"Президент Дональд Трамп у вівторок підписав виконавчий указ щодо питань поліцейської діяльності на тлі зростаючого тиску і протесів по всій країні через смерті Джорджа Флойда, Бріони Тейлор, Рейшарда Брукса та інших афро-американців від рук офіцерів правоохоронних органів", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Під час підписання Трамп заявив, що він щойно зустрівся з родинами кількох нещодавніх жертв насильства поліції, яке призвело до смертельних випадків.

"Я ніколи не міг уявити ваш біль або глибину ваших страждань, але я можу пообіцяти боротися за справедливість для усього нашого народу", - заявив Трамп.

Читайте такожУ США під час знесення пам'ятника знайшли газету і бурбон 1936 року

За словами президента США, підписаний ним указ передбачає виділення субсидій для надання допомоги департаментам поліції, аби представники поліції з кожного конкретного відділку були підготовлені не порушувати вимог у питанні застосування сили. Також указ передбачає створення національної бази даних скарг надмірного застосування сили і залучення професійних психологів у ситуаціях, коли необхідно реагувати у ненасильницьких випадках - таких як згубні звички, безпритульність та психічні захворювання.

У відповідності до указу, поліцейські відділки мають відповідати певним стандартам і, зокрема йдеться про заборону застосування прийомів удушення щодо іншої особи окрім випадків, коли є загроза життю поліцейських.

Як повідомляв УНІАН, 25 травня в американському Міннеаполісі під час затримання поліцією помер афроамериканець Джордж Флойд. Його смерть викликала протести як в Міннеаполісі, так в і інших містах США і світу.