Сіетл, США / REUTERS

В американському Сіетлі, де тривають акції протесту, під владою демонстрантів опинився цілий район в центрі міста – Капітолійський пагорб.

Його оголосили "Автономною зоною Капітолійського пагорба". В'їзд до району перегороджений барикадами, повідомляє New York Times

Після ряду зіткнень з протестувальниками правоохоронці покинули місцевий поліцейський відділок, залишивши учасників акції без нагляду поліції. Однак, на цей раз обійшлося без насильства і мародерства – люди обговорювали свої пріоритети і виступали з трибуни.

Відео дня

Читайте такожАдвокат Дональда Трампа Руді Джуліані оприлюднив висновки зі своєї поїздки в Україну - ЗМІ

Незважаючи на це, президент США Дональд Трамп заявив, що місто опинилося у владі внутрішніх терористів.

"Внутрішні терористи захопили Сіетл, яким керують, звичайно, радикальні ліві демократи", – написав Трамп на своїй сторінці в Twitter 11 червня, закликавши протестувальників дотримуватися закону і порядку.

Крім того, він розкритикував мера Сіетла Дженні Деркан і губернатора штату Вашингтон Джея Інслі, назвавши їх "ліворадикалами" і заявив, що протестувальники над ними насміхаються.

"Поверніть собі своє місто негайно. Якщо ви цього не зробите, я це зроблю. Це не гра. Ці мерзенні анархісти повинні бути негайно зупинені. Шевеліться", – додав Трамп.

У відповідь Деркан порадила йому "сховатися назад у свій бункер", а Інслі – "не сунути свій ніс у справи штату Вашингтон".

Як повідомляв раніше УНІАН, загибель американця викликала протести як в Міннеаполісі, так в і інших містах США, які переросли в масові заворушення і погроми.