Лукашенко обізвав Макрона "незрілим" політиком / фото REUTERS

Олександр Лукашенко відповів президенту Франції Еммануелю Макрону на рекомендацію подати у відставку, згадавши протести "жовтих жилетів".

Про це йдеться в коментарі Лукашенка, який його прес-служба надала інформаційному агентству БЕЛТА.

«Перше. Як президент країни, виходячи з принципів самого пана Макрона (закладених в його заяві-заклику піти у відставку), хочу сказати, що сам президент Франції, дотримуючись власної логіки, мав би піти у відставку ще два роки тому - коли на вулиці Парижа тільки почали виходити «жовті жилети». Роки йдуть, «жилети» досі на вулицях, пан Макрон на подив теж досі на посаді, а Франція стала країною, де масові протести стали звичним явищем ... », - зазначив Лукашенко.

Відео дня

Він також нагадав про періодично виникаючі проблеми у Франції з рухом BLM і мусульманськими протестами у Марселі і Ліоні.

Читайте такожТихановська звернулася до білорусів в день своєї "народної інавгурації"

"Друге. Як досвідчений політик - незрілому - хочу порадити панові Макрону поменше дивитися по сторонах, і замість цього зайнятися, нарешті, внутрішніми справами Франції. Хоча б почати вирішувати проблеми, яких в країні накопичилося чимало», - заявив Лукашенко.

На його думку, Макрон занадто багато уваги приділяє одному з екс-кандидатів у президенти Білорусі. «З урахуванням того, що цей екс-кандидат - жінка, французький лідер ризикує до внутрішніх проблем Франції отримати ще й особисті - у себе вдома», - вважає Лукашенко.

Раніше в інтерв'ю виданню Le Journal du Dimanche Макрон заявив, що Лукашенко має піти у відставку.

Хроніка протестів у Білорусі