Напередодні Лукашенко заявив про "зовнішню загрозу" для Білорусі /  REUTERS

У Литві та Польщі відреагували на слова білоруського президента Олександра Лукашенка про загрозу для країни ззовні.

Читайте такожЛукашенко доручив боронити "західну перлину з центром у Гродно" від військ НАТО

Про це повідомляє ТСН.ua.

Відео дня

Зазначається, що президент Литви Гітанас Науседа заяви свого колеги назвав безпідставними. За словами литовського лідера, мета таких висловлювань - відволікання уваги від внутрішніх проблем Білорусі.

"Режим за будь-яку ціну намагається відвернути увагу від внутрішніх проблем Білорусі, говорячи про ймовірні зовнішні загрози, які не мають під собою жодних підстав", - зауважив Науседа.

Своєю чергою, глава Канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерскій заявив, що Варшава також не має наміру порушувати територіальну цілісність Білорусі. Він наголосив, що фундаментом міжнародного права є суверенітет держави, а тому Польща має намір дотримуватися цього принципу. 

"Нас турбує і дивує те, що в пропаганді білоруської влади з'являються припущення про те, що Польща нібито мала намір порушити територіальну цілісність цієї держави", - зауважив польський політик.

Як повідомляв УНІАН, напередодні голова Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що держава не витримає втручання НАТО та наказав військовому командуванню республіки вжити "найжорсткіших заходів", щоб відстояти територіальну цілісність держави.