Протести в Киргизстані - прем'єр перебрав на себе обов'язки президента / REUTERS

Прем’єр-міністр Киргизстану Садир Жапаров заявив, що повноваження президента перейшли до нього.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Читайте такожКанада запровадила нові санкції проти режиму Лукашенка

Відео дня

«Все стало на свої місця. Колишній президент Сооронбай Жеенбеков пішов у відставку. Спікер Канат Ісаєв сказав, що не вважає за можливе виконувати обов’язки, він написав заяву. Сьогодні обов’язки президента і прем’єр-міністра перейшли до мене», – сказав Жапаров, виступаючи перед прихильниками ввечері, 15 жовтня, в центрі Бішкека.

У Киргизстані обов’язки президента в разі його відставки тимчасово переходять до спікера парламенту. Однак раніше ЗМІ повідомили про відмову спікера Каната Ісаєва виконувати повноваження президента. Офіційних підтверджень цьому наразі не було.

Політична криза у Киргизстані: що відомо

  • 14 жовтня парламент Киргизстану схвалив структуру, програму і склад уряду на чолі з Жапаровим, а президент Жеенбеков затвердив склад Кабінету міністрів. До 6 жовтня Жапаров перебував у в'язниці. 6 жовтня він був звільнений своїми соратниками на тлі протестів, що почалися після парламентських виборів 4 жовтня.
  • Сьогодні, 15 жовтня, Жеенбеков подав у відставку з поста президента та закликав Жапарова й інших політиків повернути мирне життя жителям Бішкека.