Дуда запевняє, що готовий працювати над рішенням, яке принесе мир \ фото REUTERS

Президент Польщі Анджей Дуда вперше прокоментував протести в країні через заборону абортів. За його словами, рішення треба відкоригувати.

Читайте такожПротести в Польщі: заборона абортів обвалила рейтинг правлячої партіїПро це він сказав в ефірі однієї з передач, передає ТСН з посиланням на Polsat News.

Дуда сказав, що "дуже засмучений ситуацією" і "розуміє жінок, які протестують". Водночас він наголосив, що проти того, що він називає "євгенічними абортами".

Президент Польщі розповів, що спочатку позитивно сприйняв рішення Конституційного суду, але сподівався, що він дасть час для уточнення положень. За словами Дуди, треба врахувати летальні вади плода. "Якщо жінка змушена народити дитину, яка практично одразу помре, це принесе їй неймовірні душевні та фізичні страждання", — додав він.

Дуда запевняє, що готовий працювати над рішенням, яке принесе мир.

Конституційний суд Польщі заборонив переривати вагітність через патологію плоду. Саме це є головною причиною абортів у країні. 

Активісти продовжують багатотисячні акції через рішення. Протестувальники кажуть, що не підуть із вулиць, допоки рішення не скасують. 

Новини по темі