Білл Клінтон засудив заворушення в Конгресі / REUTERS

42-й президент США Білл Клінтон, який правив країною з 1993 по 2001 рік, засудив заворушення в будівлі Капітолію у Вашингтоні.

Про це повідомляє CNN з посиланням на заяву Клінтона.

Події в Конгресі він назвав "безпрецедентним нападом на наш Капітолій, нашу Конституцію і нашу країну".

Відео дня

"Напад був викликаний більш ніж чотирирічною політикою отруєння, що поширює навмисну дезінформацію, сіє недовіру до нашої системи і налаштовує американців один проти одного", - переконаний він. Клінтон додав, що мирна передача влади повинна бути завершена.

Читайте такожПомерла жінка, яку підстрелили під час штурму Капітолію в США

Минулі президентські вибори він назвав вільними, підрахунок голосів справедливим, а результат - остаточним.

Штурм Капітолію у Вашингтоні: що потрібно знати

  • Прихильники Дональда Трампа, які проводили мітинг у Вашингтоні, прорвалися в будівлю Капітолію. Там члени Конгресу мали намір затвердити результати виборів президента США і перемогу на них Джо Байдена.
  • В результаті сталися сутички з поліцією, відомо про стрільбі і поранених як з боку протестувальників, так і з боку правоохоронців. Також є інформація про одного загиблого. 
  • Спікер Палати представників США, один з лідерів демократів Ненсі Пелосі попросила ввести війська Національної гвардії для очищення і захисту Капітолію.
  • Пентагон повідомив, що відправляє для відновлення порядку у Вашингтоні і самому Капітолії 1100 озброєних бійців Нацгвардії.